Çarşamba, Mayıs 24, 2006

YAZ YOLDA ... YA KOKTEYLLER ...BÖLÜM ı ************


Zombi Prens (Zombie Prince)

İçindekiler :
Kar buz
1 ölçü Rom
1 ölçü Rom Black
3 damla bitters (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki)
1 çay kaşığı kahverengi şeker
1 limon suyu
1 portakal suyu
1/2 greyfurt suyu
Lime (misket limonu) dilimi
Portakal dilimi

Yapılışı :
Highball bardağını kırık buz ile doldurun. Karıştırma bardağına limon, portakal ve greyfurt sularını dökün. Bitter ve şekeri ekleyin. Ardından 2 tür romu da ekleyerek güzelce karıştırın. Süzerek Highball bardağına doldurun. Lime (misket limonu' ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis edin.

**********************************************************************************
ABSOLUTE BALALAIKA
1 ölçü Absolute Votka
1 ölçü Cointreau
1 ölçü Limon Suyu

Karıştırdıktan sonra uzun bir bardakta servis yapın.

**********************************************************************************
AFRICAN SPIRITS
6 cl Bacardi
3 cl Şeftali likörü
6 cl passion fruit suyu
4 cl Sweet and Sour mix
4 cl mango suyu

Shaker da buzla çalkalanır.
Buzlarla birlikte Bordeaux bardağına doldurulur.
Kiwi dilimiyle süslenerek iki pipet le süslenir.
**********************************************************************************
Akrep (Scorpion)

İçindekiler :
Ufalanmış buz
1 ölçü Rom
3/4 ölçü Rom
3/4 ölçü brendi
1/4 ölçü triple sec veya portakal likörü
1/2 ölçü portakal suyu
1/2 lime (misket limonu) suyu

Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar ufalanmış buz ile doldurun. Portakal suyu, lime (misket limonu) suyu, Rom Black ve Rom, triple sec veya portakal likörü ekleyin. İyice çalkalayın. Süzerek Highball bardağına bol kırık buz ile beraber dökün. Lime (misket limonu) dilimi ile süsüleyerek servis edin.
***********************************************************************************
ALEXANDER (Gin Alexander)
3 cl. Cin
3 cl. Kakao Likörü
3 cl. Taze vurulmuş krema

Shakera dört beş parça buz koyduktan sonra, malzemeleri ekleyin. İyice çalkalayarak karıştırın. Kokteyl bardağına boşaltın. Rendelenmiş hindistancevizi veya çikolatayla süsleyerek servis yapın.
*********************************************************************************
ALEXANDERS SISTER (Alexanderın kızkardeşi)
3 cl. Cin
3 cl. Nane Likörü
3 cl. Taze vurulmuş krema

Shakerda dört beş parça küp buzla malzemeleri karıştırın. Kokteyl bardağında servis yapın
***********************************************************************************
ALTIN KOZA
4 cl Votka
2 cl Safari
2 cl Archers Peach Schnapps
4 cl ananas suyu
4 cl damla grenadine

Shaker da buzla çalkalanır
Stem coctail bardağında sunulur.
*************************************************************************************
AMBIANCE ( Alper Aykan)
5 cl Beefeaters cin
5 cl muz likörü
5 cl portakal suyu
3 cl Bindallı likörü

Cin, muz likörü ve portakal suyu old fashioned bardağa doldurulur.
İki parça buz atılır.
Üzerine likör eklenir.
Likör renk olarak diğerlerinden ayrılır.
Portakal dilimiyle süslenerek sunulur.
*************************************************************************************
ARCHERS ST. PETERSBURG
1 ölçü Archers
1 ölçü Malibu
2 ölçü
Smirnoff Votka
4 ölçü Ananas suyu
Grenadin

Malzemeyi çalkalayın ve süzün. Kokteyl bardağında bir dilim ananas ile süsleyerek servis yapın.
*********************************************************************************
ARMAĞAN KOKTEYLİ
2 ölçü turunç likrü
2 ölçü portakal likörü
2 ölçü gül likörü
23 ölçü kanyak

İçkileri limon kabuğu ve buzla çalkalayın. Servis edin.
**********************************************************************************
ARRIVEDERCI
2 ölçü vodka
1 ölçü sarı Chartreuse
3 ölçü portakal suyu
1-2 damla Grenadine

Blender da karıştırın. Ayaklı bardakta limonla süsleyerek servis edin.
***********************************************************************************
ASTORIA
6 cl Cin
3 cl Cinzano
1 damla Angustra Bitter

İçkileri cam kokteyl karıştırma kabında soğutun. Buzdolabında soğutulmuş kokteyl bardağına boşaltın. İçine yeşil zeytin koyarak servis edin.
***********************************************************************************
AVALON
¾ Fillandia Vodka
¼ Pisang Ambon
6 cl Elma suyu
1.5 cl taze limon suyu, limonata.

Uzun barkdağı buzla doldurun. Limon suyunu, elma suyunu, Pisang Ambon ve Fillandia Vodka yı koyun. Üstünü limonatayla doldurun. Kısaca karıştırın ve salatalık kabuğuyla süsleyin. Bir kokteyl kirazı ekleyin.
(Timo Haimi tarafından hazırlanan bu kokteyl 1991 yılında Fillandia Vodka Long Dring Yarışmasını kazanmıştı. Salatalık kabuğu harika göründüğ gibi çok hafif bir tad veriyor.)
************************************************************************************
Bakire Kızın Duası (Maiden's Prayer)

İçindekiler :
Küp buz
2 ölçü Cin
1 ölçü triple sec ya da portakal likörü
1 bütün limon suyu
3 damla bitters (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki)

Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Bitter, limon suyu, triple sec veya portakal likörü ve Cin ekleyin. İyice çalkalayın. Süzün ve soğutulmuş kokteyl bardağında servis edin. Gözlerinizi kapayın ve dua edin.
***********************************************************************************
BAROMETRE (Mahmut Ocakçı)
2 cl Pina Colada
2 cl Malibu
2 cl Safari
2 cl Cointreau
2 cl süt
2 cl vişne suyu
2 cl portakal suyu

Shaker da buzla çalkalanır.
Stem cocktail bardağına süzülür
Portakal dilimiyle süslenerek sunulur.
*********************************************************************************
Başkan (El Presidente)

İçindekiler :
Küp buz
Ufalanmış buz
2 ölçü Rom
1 ölçü rosso vermut
1/3 ölçü sek-dry vermut
1 çay kaşığı grenadine (nar şurubu)
1 dilim portakal
1 kiraz

Yapılışı : Shakerı yarısına kadar küp buz ile doldurun. Grenadine (nar şurubu), dry vermut, rosso vermut ve Rom ekleyin. İyice çalkalayın. Kırılmış buzu Old Fashioned bardağına doldurun. Portakal dilimi ve kiraz ile süsleyerek servis edin.
***********************************************************************************
Batidas

İçindekiler :
Kırılmış buz
2 ölçü Rom
12 cl taze iri parçalar halinde ananas
1/2 çay kaşığı toz şeker

Yapılışı : Blendera kırılmış buzu yerleştirin, içine rom, ananas parçaları ve toz şekeri ekleyin. İyice karıştırın, geniş şarap bardağında, kamış ile birlikte servis edin.
*************************************************************************************
BED OF ROSES (Tolga Germiyanoğlu)
5 cl votka
1 cl muz likörü
1 cl portakal likörü
1 cl grenadine
4 cl ananas suyu
4 cl portakal suyu

Shaker da buzla çalkalanır.
Collins bardağına süzülür.
Portakal dilimiyle süslenerek sunulur.
*************************************************************************************
Bennet Kokteyli (Bennet Cocktail)

İçindekiler :
Küp buz,
2 ölçü Cin
2/3 ölçü lime (misket limonu) suyu
1/3 ölçü şeker şurubu
1 damla bitters
(içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki)

Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Cin, lime (misket limonu) suyu, şeker şurubu ve bitteri (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki) ekleyin. Çalkaladıktan sonra kokteyl bardağında servis edin.
***********************************************************************************
Bernardo

İçindekiler :
Küp buz
2 ölçü Cin
1/2 ölçü triple sec ya da
1/2 ölçü portakal likörü
2 çay kaşığı limon suyu
2 damla bitters (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki)

Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Cin, portakal likörü, limon suyu ve bitteri (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki) ekleyin. Çalkaladıktan sonra kokteyl bardağına dökün ve üstünü limon twisti ile süsleyerek servis edin.
************************************************************************************
Beyaz Bayan - White Lady

İçindekiler :
Küp buz
1/2 ölçü Cin
1/2 ölçü portakal likörü
1/2 ölçü limon suyu

Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Üstüne limon suyunu dökün. Ardından portakal likörü ve Cin ekleyin. İyice çalkalayın ve süzün. Soğutulmuş kokteyl bardağında servis edin. Arzu ederseniz Old Fashioned bardakta da servis edebilirsiniz.
**********************************************************************************
BEYOĞLU SPECIAL (Ahmet Vural)
8 cl Bacardi rom
4 cl Malibu
4 cl limon suyu
4 cl portakal suyu
1 tatlı kaşığı şeker şurubu
1-2 damla grenadine

Shaker da buzla çalkalanır.
Stem Cocktail bardağına süzülür.
Limon dilimiyle süslenerek süzülür.
************************************************************************************
BİNBİR GECE (Hayrettin Gelen)
4 cl cin
2 cl konyak
2 cl vermut

Shaker de buzla çalkalanır.
Stem cocktail bardağında sunulur.
************************************************************************************
BLOODY MARRY
1 cl votka
1 cl domates suyu
küçük kaşık karabiber
talaş buz

En popüler votka kokteyli.
Tadı acımtırak olmasına rağmen çok kişi tarafından tercih edilir.
************************************************************************************

BLUE BIRD (Necati Cengiz)
4 cl Bacardi rom
4 cl Blue Curaçoa
6 cl ananas suyu

Shaker da buzla çalkalanır.
Hingball bardağına süzülür.
Ananas dilimi ve kokteyl kirazıyla süslenerek sunulur.
*************************************************************************************
Bronx Kokteyli (Bronx Cocktail)

İçindekiler :
Küp buz
1/2 Ölçü Cin
3/4 ölçü rosso vermut
3/4 ölçü sek-dry vermut
3/4 ölçü portakal suyu

Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Cin, 2 vermut çeşidini ve portakal suyunu ilave edip, iyice çalkalayın. Ve kokteyl bardağında servis edin.

Devam edecek ...

İlgilenebileceğiiz linkler ...

www.istanbul.com

www.gecekusu.com

Hiç yorum yok: