Cuma, Mayıs 26, 2006

YAZ YOLDA ... YA KOKTEYLLER ...BÖLÜM II







Caipirinha

İçindekiler :
Küp buz
2 1/2 ölçü Rom
1 taze lime (misket limon)
1 1/2 çay kaşığı toz şeker

Yapılışı :
İyi yıkanmış lime (misket limonu) top top kesin (yaklaşık 8 parça kadar). Bardağın içine şeker, kesilmiş lime'ları (misket limonları) ve toz şekeri çözülene kadar ezin. Ardından da Rom ekleyin. Old Fashioned bardağına buzlarıyla beraber dökerek servis edin. Arzu ederseniz Lime (misket limon) dilimi ile süsleyebilirsiniz.
********************************************************************************
CAN Cevat Doğan)
4 cl rom
6 cl ananas suyu
2 cl Batida de Coco
2 damla Blue Curaçoa
4 cl portakal suyu
1 bar kaşığı krema

Shaker da buzla çalkalanır.
Stem Cocktail bardağında süzülür.
Ananas ya da portakal dilimiyle süslenerek sunulur.
************************************************************************************

CARDINAL (Muarmer Mert)
4 cl Cardinal elma
2 cl limon suyu
Sprite

Long drink bardağında karıştırılır.
Limon dilimi ve nane yaprağıyla süslenerek sunulur.
***********************************************************************************
Cin Daisy (Gin Daisy)

İçindekiler :
Küp buz
Ufalanmış buz
2 ölçü Cin
1 ölçü limon suyu
1/2 çay kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı grenadine (nar şurubu)
1 ölçü soda
1 konserve kiraz
1 dilim portakal
Taze nan yaprağı filizi

Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Üstüne Cin, limon suyu, pudra şekeri ve grenadine (nar şurubu)'i ekleyin. İyice çalkalayın ve süzerek Old Fashioned (eski moda) bardağına, kırılmış buzlarla birlikte boşaltın. Üstüne sodayı ekleyin ve mevsim meyveleri ve taze nane yaprakları ile süsleyip servis edin.
************************Cin Fizz (Gin Fizz)

İçindekiler :
Küp buz
2 ölçü Cin
1 ölçü limon suyu
1 çay kaşığı pudra şekeri
5 ölçü soğutulmuş soda

Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Üstüne Cin, pudraşekeri ve limon ekleyin. Çok iyi çalkalayın (mümkünse blender kullanın' ve Highball bardağına buzları ile birlikte boşaltın. Üstüne soğutulmuş sodayı ekleyin ve bir karıştırıcı ile servis edin. Üstündeki sodanın gazı fışkırırken de içmeyi deneyin.
*********************************************************

Cin Rickey (Gin Rickey)

İçindekiler :
Küp buz
2 ölçü Cin
1 bütün lime (misket limonu) suyu
4 ölçü soğuk soda

Yapılışı :
Geniş ağızlı uzun bardağı (Highball Bardak) yarısına kadar buz ile doldurun. Ve içine sıkılmış bütün limonun suyunu ekleyin. Cin ekleyip karıştırın. Arzu ederseniz soda ekleyip olmamış yeşil limonun bir kısmı ile süsleyerek servis edin.
**********************************************************************************
Cin Sling (Gin Sling)

İçindekiler :
Küp buz
2 ölçü Cin
1 ölçü limon suyu
2/3 ölçü şeker şurubu
2 ölçü soğuk su
Hindistancevizi (tercihe kalmış)

Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Cin, şeker şurubu, limon suyu ve soğuk suyu ekleyip çalkalayın. Highball bardağına buzları ile birlikte boşaltın. Limon twisti ile süsleyerek servis edin.
**********************************************************************************




Cin Swizzle (Gin Swizzle)

İçindekiler :
Küp buz
2 ölçü Cin
1/2 ölçü lime (misket limonu) suyu
1 çay kaşığı pudra şekeri
1 damla bitters (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki)
2-3 ölçü soda

Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Cin, Lime suyu, pudraşekeri ve bitteri (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki) ekleyip çalkalayın. Collins bardağını buz ile doldurun ve bir karıştırıcıyla bardağın soğuması için karıştırın. Ardından shakerdaki karışımı bardağa boşaltın ve üstüne de sodayı ekleyin. Nane yaprakları ile süsleyerek, kamış ve karıştırıcı ile servis edin.


************************************************************************************
COCKTAIL FROM İSTANBUL (Nurettin Akgüç)
2 cl rakı
1 cl limon suyu
2 cl portakal suyu
1 cl kavun likörü

Shaker da buzla çalkalanır
Stem cocktail bardağına süzülür.
Portakal dilimiyle süslenerek sunulur.
***********************************************************************************
COFFEE COKE FİZZ
1 ölçü Rom (açık)
1 ölçü Rom (koyu)
8 ölçü soğuk espresso
8 ölçü Coca-Cola
1 damla limon suyu
Buz

Malzemeleri blender veya shakerda karıştırın, uzun bardaklarda servis edin.

**********************************************************************************
Collins

İçindekiler :
Küp buz
2 ölçü Cin
1 ölçü limon suyu
3/4 ölçü şeker şurubu
5 ölçü soda

Yapılışı :
Soda dışındaki tüm malzemeleri küp buz eklenmiş Collins bardağına döküp uzun bir kaşık yardımıyla karıştırın ve soda ekleyin. Limon dilimleriyle süsleyerek servis edin.

*******************************************************************************


COOL TOUCH
4 cl Rom`
2 cl Limon suyu
1 cl şeker şurubu
1 cl Ananas suyu
1 cl Nane likörü (yeşil)
Taze nane yaprağı

Bütün malzemeler bol miktarda kar buz konulmuş shaker da karıştırılır. Zombie bardağına konduktan sonra ananas dilimi, kivi dilimi ve kokteyl kirazıyla süslenerek servis yapılır
*********************************************************************************


Costa del Sol

İçindekiler :
Küp buz
2 ölçü Rom
Original Spiced
1 ölçü rosso vermut
1 ölçü şeker şurubu
1/2 adet limon suyu
2-3 ölçü soğuk soda
1 dilim portakal
1 kiraz

Yapılışı :
Highball bardağının 2/3'sine kadar buz ile doldurun. Limon suyu, şeker şurubu, rosso vermut ve Rom ekleyin. Bir dilim portakal ve kiraz ile süsleyin. 1/2 lime (misket limon)'in suyunu sıkın. Üstüne birkaç adet kesilmiş limon kabuğu koyun, ve üstüne romu ve kolayı ekleyin. Dekoratif amaçlı kağıt şemsiye ve kamış ile servis edin.
**********************************************************************************
COWBOY
6 cl. Bourbon
3 cl. Taze vurulmuş krema

Kokteyl çalkalama kabında dört beş parça küp buzla çalkalayın. Kokteyl bardağında servis yapın.

*************************************************************************************
ÇIRAĞAN (Enis Özsomer)
2 cl konyak
2 cl Cointreau
2 cl portakal suyu

Shaker da buzla çalkalanır.
Soğutulmuş şampanya bardağına süzülür.
Şampanya eklenerek süzülür.
***************************************************************************************Çim Taraf (Grass skirt)

İçindekiler :
1/2 ölçü Cin
1 ölçü triple sec ya da portakal likörü
1 ölçü ananas suyu
1/2 ölçü grenadine (nar şurubu)
1 dilim ananas

Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Cin, triple sec ya da portakal likörü, ananas suyu ve grenadine (nar şurubu)'i ekleyin. Çalkalayın. Ve süzerek Old Fashioned (Eski moda) bardağında dökün ve 1 dilim ananas ile servis edin.

*************************************************************************************
ÇÖL MEYVELERİ

İÇİNDEKİLER

Küp buz, Kırık buz
1,5 ölçü tekila
0,5 ölçü portakal likörü
2 ölçü greyfurt suyu
1 çay kaşığı pudra şekeri
konserve kirazı

YAPILIŞI
Tüm malzemeleri buz ile dolu shakera doldurun ve iyice çalkalayın. Süzerek yarısına kadar kırık buz ile dolu Old Fashioned bardağına boşaltın. Konserve kiraz ile süsleyerek servis edin.

Tadı portakal lezzetli üçlü-sek ile yumuşatılmış enfes greyfurt lezzeti. İki ila dört yıl arasınada bekletilmiş bir gold tekila ile deneyin.

Hiç yorum yok: